Praktische tips voor het thuiswerken

Door de huidige omstandigheden werken veel mensen thuis. Om dit op een zo goed mogelijke manier te doen, volgen hieronder een aantal praktische tips. Het is belangrijk dat de werkplek thuis goed staat ingesteld.

De NOS publiceerde eind oktober een artikel waarin de Vakbond CNV zegt geschrokken te zijn van het aantal lichamelijke klachten onder thuiswerkende leden. In een enquête, die door bijna 2500 CNV'ers werd ingevuld, zegt 41 procent vaker last te hebben van schouder, nek of arm sinds zij thuiswerken door corona. 45 procent zegt geen werkplek te hebben die aan arbo-eisen voldoet. "De laptop staat op de keukentafel, de stoel is te laag, de laptop staat plat," zegt CNV-voorzitter Piet Fortuin. "Op je werk staat het scherm op de goeie hoogte, dat heb je thuis vaak niet." Klik hier voor het volledige artikel. 

Hieronder hebben wij een aantal praktische tips beschreven voor het thuis werken. Wil je meer informatie? neem dan contact op met Roos Brandse of Hedwig Slabbekoorn van Motus.

Lees meer...

Het belangrijkste doel is de vele factoren in kaart te brengen die invloed hebben op je werkplek.Hoe is je meest optimale houding? Hoe is je meest optimale instelling van je werkplek? Hoe ga je hier vervolgens mee om? Oftewel; hoe is je ergonomie? Een werkplekintake vind bij voorkeur plaats op de werkplek zelf. Zo ontstaat het meest realistisch beeld.

Lees meer...

We maken voor je bedrijf of werknemer een passend, efficiënt preventie-of reïntegratie programma.Het verbeteren van de balans tussen draaglast en draagkracht is hierbij de belangrijkste pijler.

Lees meer...


Openingstijden

Maandag 07.30 - 21.00
Dinsdag 07.30 - 21.00
Woensdag 07.30 - 21.00
Donderdag 07.30 - 21.00
Vrijdag 07.30 - 18.00
Zaterdag 09.00 – 12.00

Contactgegevens
Motus, centrum voor bewust bewegen
Hoopjesweg 2b, 8051 DB Hattem
Telefoon: 038-4440680
E-mail: info@motus-hattem.nl
Maak een afspraak