Terug naar het overzicht

Recept van (sport)diëtist Jan-Henk Slotman : Paella met bloemkoolrijst, kip en zalm.

Sportdiëtist Jan-Henk Slotman deelt graag zijn smakelijke recept met jou: Paella met bloemkoolrijst, kip en zalm. Probeer het uit en laat ons weten wat je ervan vindt!

  • 100 gram risotto of paella rijst
  • 100 gram bloemkoolrijst
  • 50 gram kipfilet + 50 gram zalmfilet
  • 100 gram kikkererwten
  • 50 gram chorizo
  • 2 teentjes knoflook + 1 ui + 1 rode peper
  • 1/2 courgette + 1 paprika
  • 4 tomaten + 1 klein blikje tomatenpuree
  • ½ portie saffraan + 2 theelepels paprika kruiden
  • 1 theelepel vis- en kip kruiden + ½ citroen +
    1 theelepel tijm
  • ½ bouillonblokje
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze

  1. Fruit de ui, knoflook en rode peper in olijfolie.
  2. Snij de kip, vis en chorizo in kleine blokjes. Kruid de kip met kipkruiden en de vis met viskruiden, peper en tijm en besprenkel het met citroensap. En voeg dit toe.
  3. Snij de paprika en courgette in kleine blokjes en voeg dit toe.
  4. Blender de tomaten met de tomatenpuree, paprikapoeder en saffraan en voeg dit toe.
  5. Voeg de risotto of paella rijst en bouillonblokje toe en giet er wat gekookt water overheen, zodat de rijst onder water staat.
  6. Laat de paella rustig pruttelen en voeg na een kwartier de bloemkoolrijst en kikkererwten toe. Laat het nog even 5 a 10 minuten pruttelen en proef of de rijst gaar is.

Terug naar het overzicht