Logo-Motus-oefentherapie.png
De oefentherapeut heeft zorg voor bewegen!

Bewegen, plezier hebben in bewegen lijkt zo vanzelfsprekend. Maar wat nou als dat niet zo is, wanneer er klachten zijn aan het houdings en bewegingsapparaat die u belemmeren om te kunnen bewegen zoals u dat wilt: bijvoorbeeld makkelijk lopen, staan, bukken, werkzaamheden uitvoeren zoals u wilt, uw hobby's uitvoeren etc.
De oefentherapie stelt zich tot doel het behouden en waar mogelijk optimaliseren van het deelnemen aan activiteiten zodat u kunt blijven doen wat u graag doet!

De behandeling
Binnen de oefentherapie wordt gewerkt aan het bewust maken aan de cliënt van wat mogelijk een oorzaak kan zijn van de klachten of de reden van belemmering en vervolgens wordt er gewerkt aan de kwaliteit van de beweging. Het gaat hierbij om: zelf voelen, zelf zien, zelf doen. Oefeningen kunnen gericht zijn op het bevorderen van circulatie, beïnvloeden van de spiertonus, coördinatie, stabilisatie en bevorderen van de ontspanning, om bestaande klachten te behandelen en nieuwe klachten te voorkomen. De cliënt krijgt houding en bewegingsadviezen toegespitst op zijn/haar specifieke (werk)situatie. Deze worden in getraind en waar mogelijk geïntegreerd in het functioneren in het dagelijks leven.

Welke klachten
Dat kan heel praktisch zijn zoals bijv. de zithouding achter een bureau, het staan, de kapster in haar werksituatie, maar ook de klachten of beperkingen met een orthopedische of neurologische achtergrond kunnen door de oefentherapeut worden behandeld.

U kunt met en zonder verwijzing terecht.
Zorgverzekeraars hebben oefentherapie Mensendieck in hun aanvullende pakket opgenomen. Het aantal te vergoeden behandelingen kan verschillen per pakket.
Kinderen onder de achttien en chronische aandoeningen vallen onder de basisverzekering.

Klik hier om kijken naar je vergoeding.

Therapeut: Roos Brandse

b_420_420_16777215_00_images_team_2020_Roos_2.jpg


Openingstijden

Maandag 07.30 - 21.00
Dinsdag 07.30 - 21.00
Woensdag 07.30 - 21.00
Donderdag 07.30 - 21.00
Vrijdag 07.30 - 18.00
Zaterdag 09.00 – 12.00

Contactgegevens
Motus, centrum voor bewust bewegen
Hoopjesweg 2b, 8051 DB Hattem
Telefoon: 038-4440680
E-mail: info@motus-hattem.nl
Maak een afspraak