Logo_Motus_fysiotherapie_klein_website_diensten.jpg
Aanbod:
-Actieve fysiotherapie
-Manuele therapie
-Bekkenfysiotherapie
-Oedeemtherapie

Motus Fysiotherapie bestaat uit een team van zeven gespecialiseerde fysiotherapeuten. We zijn een team dat naadloos samenwerkt, waardoor we doen waar we goed in zijn en wat we leuk vinden. 

Binnen Motus fysiotherapie zijn wij gespecialiseerd in:

Actieve fysiotherapie
De therapie richt zich op bewustwording, het zelf leren omgaan met de klacht, het versterken en verbeteren van de belastbaarheid en stabiliteit. De therapie kan ervoor zorgen dat je weer in balans komt en weer vrij durft te bewegen. Na een uitgebreide intake wordt er een op maat gemaakt programma gemaakt. Dit programma heeft een duidelijk begin en eind en kan variëren van een aantal behandelingen tot een programma van 3 of 6 maanden. Dit in combinatie met eventuele behandelingen van andere behandelaars. Klik hier als je meer wilt weten over de actieve fysiotherapie.

Manuele therapie
Deze interventie richt zich vooral op het functioneren van de wervelkolom, maar is inzetbaar voor alle gewrichten. Deze behandelvorm richt zich primair op het herstellen van bewegingsvrijheid en pijn. Secundair is het gericht op verbeteren van houding, preventie en de balans van belasting / belastbaarheid. Klik hier als je meer wilt weten over manuele therapie.  

Bekkenfysiotherapie
Deze interventie richt zich op het behandelen van klachten in het gehele gebied van buik, bekken en lage rug. De spieren van lage rug, buik en bekken spelen een rol bij houding en bewegen. Daarnaast hebben deze spieren een belangrijke taak bij plassen, vrijen en ontlasten. Klachten in het gebied van bekken, buik en bekkenbodem komen voor bij vrouwen, mannen, kinderen en ouderen. Klik hier als je meer wilt weten over bekkenfysiotherapie. 

Oedeemtherapie
Deze interventie richt zich op het afvoeren van oedeem door een combinatie van verschillende behandelmogelijkheden, bijvoorbeeld manuele lymfdrainage, compressietherapie, oefentherapie, etc. Oedeem ontstaat door een verstoord evenwicht tussen de aanvoer en de afvoer van vocht in het weefsel in ons lichaam. Het is merkbaar in de vorm van zwelling en kan over het hele lichaam plaatsvinden. Bij lymfoedeem wordt een zwaar, vermoeid gevoel ervaren in arm of been en/of een strak, gespannen gevoel rondom pols, vingers, elleboog, enkel of knie, afhankelijk van de locatie. Soms is er sprake van pijn.  Lymfoedeem is niet alleen hinderlijk, maar kan ook ontstekingen (wondroos) en gewrichtsklachten tot gevolg hebben. Klik hier als je meer wilt weten over oedeemtherapie.

Naast de bovenstaande behandelmethodes bieden wij ook de volgende producten aan:
Preventie en Reintegratie
Stilzitten
Werkplek-intakes


Openingstijden

Maandag 07.30 - 21.00
Dinsdag 07.30 - 21.00
Woensdag 07.30 - 21.00
Donderdag 07.30 - 21.00
Vrijdag 07.30 - 18.00
Zaterdag 09.00 – 12.00

Contactgegevens
Motus, centrum voor bewust bewegen
Hoopjesweg 2b, 8051 DB Hattem
Telefoon: 038-4440680
E-mail: info@motus-hattem.nl
Maak een afspraak