De oefentherapeut Mensendieck houdt zich bezig met bewustwording en keuze tot verandering van houding- en bewegingspatronen.

Houdingen en bewegingen in het dagelijks leven doen we zonder erbij na te denken, het zit als het ware in ons systeem gebakken, en dat is maar goed ook. Waar echter inefficiënt spiergebruik leidt tot het ontstaan van klachten is het zinvol eens te kijken naar wat iemand doet en hoe die het doet in houding en beweging.

De oefentherapie stelt zich tot doel het behouden en waar mogelijk optimaliseren van het deelnemen aan activiteiten en het participeren in het dagelijks leven in brede zin.

De behandeling
Binnen de oefentherapie wordt gewerkt aan het bewust maken aan de cliënt van wat mogelijk een oorzaak kan zijn van de klachten en vervolgens wordt er gewerkt aan de kwaliteit van de beweging. Het gaat hierbij om: zelf voelen, zelf zien, zelf doen. Oefeningen kunnen gericht zijn op het bevorderen van circulatie, beïnvloeden van de spiertonus, coördinatie, stabilisatie en bevorderen van de ontspanning, om bestaande klachten te behandelen en nieuwe klachten te voorkomen. De cliënt krijgt houding en bewegingsadviezen toegespitst op zijn/haar specifieke (werk)situatie. Deze worden in getraind en waar mogelijk geïntegreerd in het functioneren in het dagelijks leven.

Welke klachten
Dat kan heel praktisch zijn zoals bijv. de zithouding achter een bureau, het staan, de kapster in haar werksituatie, maar ook de klachten of beperkingen met een orthopedische of neurologische achtergrond kunnen door de oefentherapeut worden behandeld.

De behandeling vindt plaats op verwijzing van huisarts en specialist, daarnaast is DTO (directe toegankelijkheid oefentherapie) ingevoerd, waardoor behandeling zonder verwijzing mogelijk is. Zorgverzekeraars hebben oefentherapie Mensendieck in hun aanvullende pakket opgenomen. Het aantal te vergoeden behandelingen kan verschillen per pakket.
Kinderen onder de achttien en chronische aandoeningen vallen onder de basisverzekering.

Klik hier om kijken naar je vergoeding.

Therapeut: Roos Brandse

b_420_420_16777215_00_images_team_2019_Roos2.jpg


Openingstijden

Maandag 07.30 - 21.00
Dinsdag 07.30 - 21.00
Woensdag 07.30 - 21.00
Donderdag 07.30 - 21.00
Vrijdag 07.30 - 18.00
Zaterdag 09.00 – 12.00

Contactgegevens
Motus, centrum voor bewust bewegen
Hoopjesweg 2b, 8051 DB Hattem
Telefoon: 038-4440680
E-mail: info@motus-hattem.nl
Maak een afspraak